Wroskopos's Blog

Celestial mathematics applied ©

Eκλογές (μέρος 2ο)

Posted by Wroskopos on September 29, 2009

Απόπειρα 2, Κοσμική Αστρολογία.
Χάρτης των εκλογών (έναρξη) εδώ: Εκλογές (Μέρος 1ο)
Τωρινή κυβέρνηση: 10ος, Σελήνη
Κύρια αντιπολίτευση: 4ος, Κρόνος
Λαός: 1ος, Αφροδίτη και Ήλιος

Νέα Δημοκρατία:
Εδώ έχουμε 10ο οίκο την κυβέρνηση και 4ο οίκο την αντιπολίτευση. Δείκτης Νέας Δημοκρατίας η Σελήνη, αλλότρια, χωρίς καμία δική της Θεμελιώδη ιδιότητα αλλά γωνιακή στον 7ο, κερδίζωντας έτσι Συμπτωματική ιδιότητα. Πλην όμως στον αντίθετο οίκο από αυτόν του λαού, σε αντίθεση δηλαδή με το λαό και στον οίκο που κατ’εξοχήν συνδέεται με τους εχθρούς του λαού.

ΠΑΣΟΚ:
Δείκτης της αντιπολίτευσης ο Κρόνος. Επίσης αλλότριος, χωρίς καν Συμπτωματική ιδιότητα αλλά όμως στη χαρά του Κρόνου, στο 12ο οίκο.
Ο Κρόνος μπορεί να χαίρεται αλλά η Σελήνη είναι ισχυρότερη και πιο ‘τίμια’ (σύμφωνα με τις Ιδιότητες). Γιατί χαίρεται ο Κρόνος; Ίσως γιατί η Σελήνη ολοκληρώνει αντίθεση με τον ωροσκόπο σε 5 μοίρες και ο ωροσκόπος (μαζί με τον πρώτο οίκο) συμβολίζει το λαό της χώρας. Ίσως επειδή ο λαός (βλ. παρακάτω) τον λατρεύει. Ίσως επειδή σε 3 μοίρες μπαίνει στην Έξαρσή του, στο Ζυγό, larger than life και παντοδύναμος.

Λαός:
Για να δούμε αυτόν τον κακόμοιρο το λαό. Δείκτης του η Αφροδίτη, στον Παρθένο, στην Πτώση της και στο 12ο οίκο. Ο λαός αισθάνεται και είναι χάλια βάση του δείκτη του. Μέσα στον 1ο οίκο έχουμε τον Ήλιο. Συνδείκτης του λαού της χώρας και επίσης σε Πτώση! (Πόσο πιο χάλια να είμαστε πια; ). Ο Ήλιος αυτός βλέπει με λατρεία το ΠΑΣΟΚ, έχει σε Έξαρση τον Κρόνο. Η Έξαρση είναι σπουδαία θετική ιδιότητα που όμως έχει ένα ελλαττωματάκι: δείχνει πιο καλός ο κρόνος από ότι είναι στην πραγματικότητα. Και για την ώρα, ο Κρόνος ποσώς ανταποδίδει την αγάπη του λαού καθώς τον βλέπει από Πτώση, με αντιπάθεια.
Πως βλέπει τη ΝΔ ο λαός μας? Η Αφροδίτη είναι αδιάφορη, ο Ήλιος όμως κάνει γερή αντίθεση στη Σελήνη της ΝΔ και πάει, χάνουν τις εκλογές.

Αριστερά:
Ο λαός (Αφροδίτη) και το ΠΑΣΟΚ (Κρόνος) βλέπουν από αδυναμία το Δία. Κυβερνάει 3ο και 6ο, με 3ο τα ΜΜΕ και 6ο τις εργατικές τάξεις και δη τους αντιπροσώπους της. Όντας στον υδροχόο και ταιριαστά στον οίκο της νεολαίας – και των αγγελιοφόρων κατά παλαιότερες πεποιθήσεις – κυβερνώνται από τον Κρόνο (έχει ή θα έχει ισχύ πάνω τους), έχουν μια ασύμετρη ασυμφωνία με το λαό (η Αφροδίτη βλέπει από Αδυναμία τον Δία, ο Δίας με τη σειρά του από Αδυναμία τον Ήλιο) και πάνε για τρίγωνο πριν μπει ο Κρόνος στον 1ο οίκο και αποκτήσει εξουσία πάνω στην Αφροδίτη (και κυριολεκτικά πάνω στο λαό). Αυτό μάλλον μας χαλάει την αυτοδυναμία που φαινόταν να παίρνει το ΠΑΣΟΚ.

Η αμοιβαία Αδυναμία δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για να εξασφαλίσει ισχυρή αριστερά, ειδικά με ανάδρομο δείκτη, όμως μπορεί το τρίγωνο να δώσει αρκετή δύναμη ώστε να κερδίσει συνεργασία με ένα από τα δύο ισχυρότερα κόμματα.

Μπαλαντέρ:
Τι να είναι αυτός ο Ερμής που έχουν περί πολλού και το ΠΑΣΟΚ και ο λαός; Κυβερνάει 9ο και 12ο, δηλαδή θρησκεία, νόμο, επιστήμη ο 9ος και ινστιτούτα εγκλεισμού, μοναστήρια, νοσοκομεία, σκάνδαλα ο 12ος. Κοινός παράγοντας το Βατοπέδι που άνοιξε και τους ασκούς του Αιόλου, αλλά επίσης μπορεί να σημαίνει τους μετανάστες.

Το ρεζουμέ: Τα φράγκα
Τα οικονομικά της χώρας είναι 2ος οίκος, εδώ ο Άρης σε πτώση, γωνιακός αλλά πεσμένα οικονομικά. Τι ΔΕΝ αγαπάει ο Άρης μας; Τον Κρόνο, βλέποντάς τον από Αδυναμία. Τι λατρεύει ο Άρης μας (εκτός τον εαυτό του)? Τη Σελήνη. Και τι έχουμε και βγάζει μάτι αστρολογικά; Αμοιβαία Υποδοχή από Κυβέρνηση μεταξύ Σελήνης και Άρη! Αυτή η αμοιβαία ενδυναμώνει τους πλανήτες που περιλαμβάνει, ΔΕΝ τους αλλάζει θέση, αλλά τους προσδίδει τη δύναμη που θα είχαν αν αντάλλασαν θέσεις.
Με απλά λόγια (και χωρία καμία διάθεση να προκαταβάλλω) όσο η Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση, τα οικονομικά του τόπου είναι ισχυρά (βάση πάντα των ιδιοτήτων του χάρτη και πάντα με βάση το τώρα και όχι σε 100 χρόνια).
Τι γίνεται αν το ΠΑΣΟΚ έχει την εξουσία; Ο Άρης ΧΑΝΕΙ την τρομερή ισχύ που του δίνει η αμοιβαία υποδοχή και μόλις ο Κρόνος περάσει στο Ζυγό, θα έχουμε Αμοιβαία Υποδοχή από Αδυναμία! Η Αδυναμία ως ιδιότητα μόνο θετική και ευχάριστη δεν είναι. Είναι ξεκάθαρη πτώση των οικονομικών. Αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να τα κουμαντάρει, να βρει πόρους, να φέρει οποιοδήποτε θετικό οικονομικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονη κατάπτωση και αδυναμία των ίδιων των οικονομικών της χώρας.
Στην καλύτερη των περιστάσεων (σύμφωνα με το χάρτη) τα επόμενα 2-3/12 χρόνια θα είναι δραματικά από οικονομικής απόψεως. Και βλέπουμε γιατί δεν προωθούμε το χάρτη πέρα από 2 ζώδια. Ο Άρης θα κάνει εξάγωνο με τον Κρόνο, αλλά από αμοιβαία Αδυναμία, πιθανόν να πρόκειται για διορθωτική ή/και απεγνωσμένη κίνηση με πιθανά μικρά θετικά αποτελέσματα (ελπίζω). Ίσως μια θετική προσπάθεια αναπτέρωσης του οικονομικού ηθικού μας, αλλά από αμοιβαία αδύναμία δε θα γίνουν πολλά ή δε θα αποβεί όσο θετικό θα ακουστεί.

4 Responses to “Eκλογές (μέρος 2ο)”

 1. Vicky said

  κάθε μέρα επιβεβαιώνεται συνεχώς το ρεζουμέ σου!!

 2. Wroskopos said

  Μακάρι να είχα πέσει έξω! Είναι τρομακτικό αυτό που γίνεται. =(

 3. Ploytarchos said

  Θα ήθελα να ρωτήσω, κοιτάζοντας αυτό το επίκαιρο ωροσκόπιο, θα αντέξει η Κυβέρνηση τις πιέσεις ή θα οδηγηθούμε σε συγκυβέρνηση;

 4. Wroskopos said

  Πλούταρχε, καλώς ήρθες! Φοβάμαι πως οι γνώσεις μου στον κλάδο της Κοσμικής Αστρολογίας, που ασχολείται με πολιτικά και παγκόσμια φαινόμενα (από εκλογές εώς σεισμούς) είναι πολύ μικρές.
  Κανονικά, θα έπρεπε να δούμε το χάρτη εαρινής εισόδου (Ingress) της Ελλάδας σε συνδυασμό με τους χάρτες των κομμάτων για να δωθεί ακαδημαϊκά σωστή απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Αυτό προϋποθέτει να έχουμε κατασταλλάξει στους σωστούς χάρτες (αν έχεις παρατηρήσει για την Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 3 διαφορετικές απόψεις).
  Άλλος τρόπος θα αφορούσε το χάρτη Καταρχής (inception) της στιγμής που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση. Αυτός ο χάρτης θα έδινε πληροφορίες για αυτό που ρωτάς.

  Δε βρίσκω το χάρτη των εκλογών ως το καλύτερο εργαλείο για μια τέτοια πρόγνωση, αλλά ας κάνω μια προσπάθεια. Ευτυχώς, η τύχη της χώρας δεν εξαρτάται από τις προγνώσεις μου.
  Λογικά – έξω από αστρολογικά δεδομένα – δεν υπάρχει καν η σκέψη να γίνει κάτι τέτοιο στους πολιτικούς κύκλους. Επιπλέον, πότε συνέβη κάτι παρόμοιο? Όπως τόνισαν διάφοροι, ο Πτολεμαίος και ο Lilly για παράδειγμα, “mix discretion with Art”. Είναι λογικά εφικτή η πιθανότητα της συγκυβέρνησης?

  Ο χάρτης είχε δείξει ταραχές που τελικά συνέβησαν μετά τη μέρα των εκλογών κι εξακολουθούν. Είχε δείξει την αλλαγή αρχηγού στη ΝΔ (Το πρόβλημα είναι “τι κάνει ο Ήλιος στον 1ο οίκο – ποιον αντιπροσωπεύει τελικά αν δεν είναι Επικυρίαρχος”; Τότε είναι άτομο μέσα από το κόμμα της ΝΔ (ή που προέρχεται από αυτό), που μόλις κλείσουν οι κάλπες θα είναι ο/η μόνος/η κερδισμένος/η από αλλαγή θέσης και αυτή η θέση μάλλον θα είναι μέσα στο κόμμα.) Είχε επίσης δείξει ακόμη και χρονικά την πολύ άσχημη κατρακύλα του Ιανουαρίου (δες Άρη σε σχέση με το Νότιο Δεσμό).
  Θεωρώ ότι ο μπαλαντέρ Ερμής έχει να κάνει ΚΑΙ με τις διεθνείς σχέσεις. Αν δούμε την πορεία έκανε σύνοδο από τρομερή σχέση ισχύος με τον Κρόνο, μετά έμπαινε στον 1ο οίκο και είχε αμοιβαία υποδοχή με Κρόνο, ενισχύοντας ο ένας τον άλλον αμοιβαία. Μου μοιάζει πολύ με αυτό που γίνεται τώρα, με τους ξένους επίτροπους στη χώρα μας. Ίσως λοιπόν ο χάρτης να δείξει και άλλα γεγονότα.

  Αν δούμε τον Κρόνο (ΠΑΣΟΚ), που θα έμπαινε στην έξαρσή του παντοδύναμος, αλλά μετά θα γυρνούσε ανάδρομος και θα διέννυε αλλοτρίωση, πάλι ταιριάζει με τη γενική εικόνα του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του. “Περιπλανώμενος” είναι μια από τις έννοιες που δίνουμε στην Αλλοτρίωση και στην προκειμένη ταιριάζει γάντι σε μια κυβέρνηση που ξεκίνησε δυναμικότατα για να καταλήξει να γυρνάει από εδώ κι από εκεί ζητιανεύοντας έλεος (επιτόκια).
  Με αυτές τις εξελίξεις, να περιμένουμε άραγε την επιστροφή του Κρόνου στην έξαρσή του ως ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ? Ταυτόχρονα ο επικυρίαρχος Άρης θα έφευγε από την πτώση που όσο να’ναι είναι ισχυροποίηση.
  Βλέπω συνεργασία (σε/για κάποιο διάστημα) αλλά όχι συγκυβέρνηση. Από την άλλη μην ξεχνάμε πως είδα μεν τη νίκη αλλά όχι και τη συντριπτική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ.
  Ποια είναι η δική σου άποψη?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: